Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania slopar inhyrning: Hundratals i Södertälje får fast anställning

Scania slopar inhyrning – nu återgår man till visstidsanställningar. De anställda ska erbjudas fast jobb, förutsatt att kvalifikationskrav är uppfyllda och att det finns lediga tjänster. Det erfar Dagens Arbete.

Scania har tidigare motiverat inhyrning med behovet av flexibilitet. Nu ska den lösas med visstidsanställningar istället. Det innebär att Scania återgår till den ordning som rådde innan bemanningsföretagen släpptes in, skriver Dagens Arbete.

Men enligt Michael Gustafsson, verkstadsklubbens vice ordförande, finns en viktig skillnad mot förr – bedömningsverktyget.

– Den som är visstidsanställd kommer att bedömas efter betydligt mer objektiva grunder än tidigare, säger han till Dagens Arbete.

På Scanias Södertäljefabrik arbetar idag uppåt 600 inhyrda utöver de 4 800 fast anställda i produktionen. Alla de 600 som är inhyrda i dag kommer att erbjudas fast anställning på Scania, enligt Dagens Arbete. De som hyrs in efter den 1 mars visstidsanställs efter semestern.

Med läsning, för pluskunder: TV: Scanias vd om att skola om sin personal på Södertälje science park

Läs också (för pluskunder): Scania anpassar sig till en värld i förändring: ”I framtiden kanske vi inte säljer fordon alls”