Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania om Volvos hyllning: "Folk ler i mjugg"

Volvo hyllade Scania på en motormässa – genom att kalla konkurrenten för framtiden.– Folk på Scania ler i mjugg, säger kommunikationsdirektören.

På en motormässa i Dubai i slutet av april fanns representanter från de båda konkurrenterna Scania och Volvo på plats, med monterplatser bredvid varandra.

Nu har en särskild detalj fått stor spridning i sociala medier. I Volvos monter fanns en stor bild med texten "The future is just around the corner", framtiden är bara runt hörnet.

Runt hörnet fanns just Scania och deras monter.

Scania passade på att fotografera missen och bilden har nu fått rejäl spridning, något som Expressen var först med att berätta.

– Det är lite roligt, den har valsat runt på Scania och folk ler lite i mjugg, säger Erik Ljungberg, kommunikationsdirektör på Scania, till LT.

Hur har den här passningen tagits emot i branschen?

– Jag tror inte att det är en så stor grej i branschen. Men vi tycker att det är lite roligt, och på det andra bolaget tycker man kanske att det var lite lustigt.

Kommer ni att bjuda tillbaka på något sätt?

– Haha, nej, det har vi inte tänkt. Inte vad jag vet i alla fall, säger Ljungberg.

Volvo bussars presschef Helena Lind säger till Expressen att händelsen nog ger folk ett gott skratt och att de bjuder på det. Hon förklarar att budskapet är att Volvo är framtiden med sin tillverkning av elbussar.

Erik Ljungberg kontrar:

– Vi är också en del av framtiden, vi kämpar varje dag för att ta fram de bästa produkterna för våra kunder.