Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania nära superorder på militärlastbilar – kan bli den största hittills

Scania är nära att ta hem en order på 2000 militärlastbilar värd nära fem miljarder kronor, det kan bli företagets största order hittills.

Det är Dagens Industri som rapporterar om ordern, som enligt tidningen i praktiken är klar, men formelt måste avtalet också skrivas under av armén.

Läs också: Scania installerar gigantisk solpanel i Holland – storleken motsvarar åtta fotbollsplaner

Enligt tidningen är affären värd runt 500 miljoner euro, motsvarande nära fem miljarder svenska kronor, och blir troligen företagets största order hittills.

Lastbilarna ska levereras under flera år och ska användas till materialtransporter och ska byggas vid Scanias fabrik i Zwolle i nederländerna.

Läs också: Scania minskar utsläpp vid McDonald's-leveranser

Tidningen beskriver affären, där den nederländska armén alltså väljer Scanias lastbilar i stället för inhemska DAF, som en stor prestigeseger.

Scanias presschef Hans-Åke Danielsson bekräftar för tidningen att man är med i upphandlingen, men understryker att affären inte är klar.

Läs också: Spana in Scanias nya bastubuss: 70 – 100 grader ombord