Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scania förbinder sig: "Ska halvera koldioxidutsläppen till 2025"

Scania sätter två tydliga mål till 2025. Koldioxidutsläppen kommer att halveras, med samma mål för landtransporter i Europa och Latinamerika. Det framkommer i ett pressmeddelande från företaget.

Annons

Anledningen är att "utsläppen av koldioxid måste halveras vart tionde år för att stoppa den globala uppvärmningen" och nå upp till målen från klimatavtalet i Paris, enligt företaget.

Det är inte bara utsläppen från de egna produkterna som ska minskas, utan även utsläppsnivå från den egna verksamheten och de egna transporterna.

– Vi har en långsiktig vision om att ha koldioxidneutrala verksamheter. För att nå vår vision utmanar vi oss själva att minska koldioxidutsläppen med 50 procent i alla våra verksamheter globalt till år 2025, säger Ruthger de Vries, Scanias produktions- och logistikchef, i pressmeddelandet.

Målet ska enligt företaget uppnås genom optimerade produktionsprocesser, förbättrad energieffektivitet och övergång till förnybara källor.

Scania kommer även att anta en modell där koldioxidminskningen värderas på samma sätt som kostnaden för att välja transportlösningen.

– Vår egen logistikverksamhet är på många sätt ett laboratorium där vi testar nya idéer och utvecklar våra möjligheter. Som en stor transportköpare är det därför naturligt att vi också strävar efter att vara en förebild och vi förbinder oss att avsevärt minska vårt utsläpp, säger Ruthger de Vries.

Annons