Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania delade ut miljarder till Volkswagen

Scania delade nyligen ut nästan tio miljarder kronor till moderbolaget – krisande Volkswagen.– Det här är ägarnas privilegium, säger Mari Carlquist, ordförande i Unionen Södertälje.

Volkswagen fick en tidig julklapp den 18 december, skriver Ny Teknik. 9,6 miljarder kronor delade Scania ut till sin ägare.

Utdelningen ska ha ett klart samband med att moderbolaget behöver pengar för att klara av krisen som uppstått efter utsläppsfusket, menar tidningen.

Mari Carlquist, ordförande i Unionen Södertälje, är inte förvånad över aktieutdelningen.

– De har inte haft någon aktieutdelning på tre år, därför blir den större. Det här är ju ägarnas privilegium. Det viktiga är att vi ändå har en stark ägare och att det fungerar bra, säger hon och fortsätter:

– Det här begränsar oss inte på något sätt, utdelningen är rimlig med tanke den på vinst som vi gör och vi kan göra de investeringar vi behöver göra i framtiden.

Inte heller Johan Järvklo på Scanias Metallklubb ser några konstigheter med utdelningen.

– Vi säger ingenting om den, i och med att det handlar om tre års aktieutdelning för 2013, 2014 och 2015 så det är inget speciellt konstigt egentligen. Det viktiga är att vi kan fortsätta utveckla företaget för arbetstillfällena här och det finns det ju inget som pekar mot att det inte skulle fortsätta.