Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania byter vd

På måndagen meddelade Scania att Henrik Henriksson blir ny vd för Scania.

Efter att Per Hallberg tillträdde som tillförordnad vd i april  och valdes officiellt i slutet av juni, blir det nu istället vice vd Henrik Henriksson(executive vice president) som tar över rodret som verkställande direktör och koncernchef.

Henriksson tar över som vd från och med den 1 januari 2016. Styrelseordförande Andreas Renschler säger att Henrik Henriksson har rätt profil för att leda och utveckla företaget i det långa loppet.

– Henrik Henriksson en kapabel och erfaren person, med stor entreprenörsanda och visionära perspektiv, säger Andreas Renschler i ett pressmeddelande.

Själv säger Henrik Henriksson att han ser fram emot uppdraget att fortsätta utveckla Scania i enlighet med de mål och strategier som företagets ledning och styrelse har slagit fast.

När Per Hallberg blev vald till vd i somras fanns redan tankarna på en annan koncernchef och verkställande direktör.

– Per Hallberg tog på sig rollen som vd hastigt och lustigt. Han har hela tiden haft uppdraget att hitta en ersättare, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania.

Boel Godner(S) kommenterade vd-bytet på måndagsförmiddagen.

– Jo, jag fick veta att de hade en ny vd på gång, vi har ett bra samarbete och jag fick höra det i helgen. Jag tycker att det är ett bra val, jag känner inte Henrik Henriksson personligen, men känner till honom och vet att han kommer från Scaniafamiljen, att det är ett stabilt val.

Texten uppdateras.