Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SBBK:s 50-årsfirande borde ha uppmärksammats mer

Annons

I lördags firade SBBK sina 50 år i Täljehallen. En mycket trevlig tillställning med cirka 500 personer med god förplägnad och uppträdande av Johan Boding och Marika Lindé.

Hela tillställningen leddes på ett proffsigt sätt av Lasse Karlsson.

Vi som var där fick hela basketklubbens historia från dess begynnelse till dagens datum och deras visioner om framtiden. Detta är en klubb med stort hjärta och en stor ungdomsverksamhet.

Jag blir besviken på LT som inte visar större intresse för en hederlig gammal idrottsklubb, som har fostrat många Södertäljeungdomar.

Klubben har hittills 132 SM-guld, varav 23 i högsta serierna. Flera tusen ungdomar har spelat basket i klubben. Den har skolat basketspelare som dominerat i både landslag och europeiska storklubbar. Klubben har kallats ”basketfabriken i Södertälje”. År 1986 utsåg Riksidrottsförbundet SBBK till årets idrottsförening.

SBBK tillhör väl kulturen om någon med sina 50 år! Det är en riktig Södertäljeklubb, med ett hjärta för staden.

När man sedan den 4 september kan läsa att Oktoberteatern fyller 40 år, slås det upp på en helsida. Hur ofta och när spelas det teater. När jag passerar teatern är den ofta stängd.

Skulle var intressant att veta hur många som besökt teatern under dessa 40 år.

Bengt Zetterberg

idrottsintresserad LT-prenumerant

Svar: LT var naturligtvis på plats när SBBK firade 50 år.

Vår reporter Leif Granlind gjorde en livesändning på över en timme med såväl dagens stjärnor som legendarerna från förr på röda mattan.

Sändningen finns att se på lt.se. Den 17 juli, på klubbens födelsedag, publicerades dessutom ett stort jubileumsreportage om klubbens historia och framgångar, både i LTs papperstidning och på sajten lt.se.

Carina Sigurdsson Löpp

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare