Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt stopp för tiggeriet

Att människor kommer till Sverige för att försörja sig genom tiggeri och prostitution, ibland med kriminella skuggfigurer i bakgrunden, är inte det samhälle vi strävar efter.

Deras nattläger får kommunen städa upp och sanera, vilket kostar mycket pengar för varje boplats. Tiggarna lever långt under människovärdiga förhållanden. Och det handlar inte om folks ovilja mot dem som människor, om man inte vill göda tiggeriet med en slant i muggen. Utan det handlar om vår och deras människovärdighet.

Hur kan vi bara se på och låta detta ske dag ut och dag in, år ut och år in? Är vi så inhumana?

För varje dag som vi tillåter detta tiggeri, sjunker vår egen människovärdighet. Till sist blir vi blinda för det vi ser och låter det fortgå som ett naturligt inslag i miljön. Samtidigt som tiggeriet permanentar och dömer tiggarna till ett ovärdigt och ojämlikt liv.

EU-migrationstiggeriet kommer att fortsätta tills politikerna sätter ett nationellt stopp för det en gång för alla. Kommunerna ska inte få ta egna beslut om det. Ett förbud är den enda rätta vägen att gå.

Samtidigt ska politikerna visa på hur Sverige och EU sedan ska hjälpa dessa tiggare i sina hemländer i stället. Först när detta har skett, kan både vår och tiggarnas människovärdighet stiga igen. Men inget av detta sker, så länge som vi tillåter att tiggeriet fortsätter på våra gator och torg. Detta borde vara en högprioriterad valfråga.

Före detta givare som tänkt om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare