Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt stopp för de rasistiska strömningarna

Annons

I höst infaller val i vårt land, i en demokrati som vi hela tiden måste kämpa för att bevara. Vilka värderingar vill vi befrämja? Ett jämlikt samhälle där alla svenskar, oavsett härkomst och hudfärg, har lika värde, där press- och yttrandefrihet råder och där politikerna representerar folket?

Ett exempel på ett statsskick som undanröjer den politiska oppositionen och tog död på demokratin i Tyskland på ett totalitärt sätt, företräddes av Adolf Hitler. Därtill mördades cirka sex miljoner judar av Nazityskland under andra världskriget och många soldaters liv gick till spillo för att nära Hitlers paranoida storhetsvansinne – dels om att göra slut på den "illvilliga sionistiska konspirationen", dels om det nya gränsutvidgade tusenåriga riket, enbart befolkat av den ariska rasen.

Här hemma vill Sverigedemokraterna bevara Sverige svenskt på ett icke-demokratiskt sätt. Det gör även nationalistiska nynazister i olika falanger, till exempel Nordiska motståndsrörelsen, som vill efterleva Hitlers rasbiologi.

Nazismen växte sig inte stor i Tyskland på en gång heller och ingen trodde väl att den skulle komma att bli särskilt inflytelserik. Av detta kan vi lära att nynazister och rasister har inget i demokratins boningar att göra.

Att rösta på SD och NMR, är att förlösa och normalisera nynazistiska och rasistiska strömningar i samhället och att medverka till en kränkning av demokratin.

Lyss till historiens vingslag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare