Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt färg på klaffbron!

Från betonggrått till färgglatt. Kommunens ansvariga är positiva till att göra Mälarbron mer färgstark. Här är LT:s påskinfluerade – och kanske något överdrivna – förslag. Har du ett eget? Skicka in ditt förslag till LT.

Det är folkpartiet som i en motion föreslagit att brons fundament och stålkonstruktioner ”ska sprudla av färg” för att förstärka bron som landmärke för stan på samma sätt som den nya färgstarka järnvägsbron.

Partiet föreslår en tävling med en jury med Södertäljebor, politiker och experter som ska utse ett vinnande – och färgglatt – förslag.

Finansieringen kan ske genom sponsring där sponsorernas belöning blir att deras namn sätts upp på eller vid bron väl synliga för trafikanterna.

Samhällsbyggnadskontoret är positivt till förslaget och vill upprätta ett idé- och kostnadsförslag.

Hur tycker du att bron ska göras mer färggrann? Skriv en kommentar – eller skicka ett eget förslag till [email protected].