Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på bredband i Södertälje

Bredbandsbolaget miljardsatsar för att ansluta fler villor till bredbandsnätet. Södertälje finns bland orterna det satsas på.

Allt fler bredbandsoperatörer tävlar nu om villamarknaden som fortfarande är den stora vita fläcken när hela Sverige ska kopplas upp. Bredbandsbolaget satsar "miljarder" för att nå en halv miljon villor.

Att det dröjt förhållandevis länge för operatörerna att på allvar sätta in stöten mot villamarknaden beror på kostnaderna för att dra bredband dit är höga. Men när de flesta flerfamiljshus nu är uppkopplade återstår bara att flytta grävmaskinerna mot radhusen och villorna.

– Bredbandsbolaget har traditionellt byggt mycket fiber till flerfamiljshusen, men de senaste åren har vi ändå byggt en del till villahushållen och nu skalar vi upp den satsningen ordentligt, säger Jonas Jegerborn, chef för Bredbandsbolaget, som dock inte vill avslöja exakt hur stor miljardsatsningen blir.

Hans bolag, liksom nästan alla konkurrenter, väljer att dra fiber där efterfrågan är som störst. 150 000 av Bredbandsbolaget kunder är i dag uppkopplade via det gamla telefonnätet, dsl, och de vill definitivt ha fiber.

– Vi har fiber i nästan alla svenska städer, så är det relativt enkelt att genomföra den här expansionen.

Här satsar Bredbandsbolaget

Orterna där Bredbandsbolaget inledningsvis kommer att satsa på villamarknaden är Trelleborg, Malmö, Skövde, Huddinge, Bromma, Södertälje, Skärholmen, Surahammar, Göteborg, Billesholm, Hyllinge, Mörrum och Gislaved.

Bredbandsbolaget uppger att man har fler än 475 000 anslutna hushåll och företagskunder och är landets näst största bredbandsleverantör med 25 procent av marknaden.