Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen på spel för Telge

Tidernas individuella prestation räckte inte.Telge behöver hitta andra vägar för att besegra Alvik och förlänga kvartsfinalserien – annars är säsongen över redan på fredagen.

Redan i andra anfallet spelade Ellen Åström fram Taneisha Harrison till kvällens första trea. Sedan var det inte längre någon vanlig tisdagskväll för Telgestjärnan. Åström och de andra lagkamraterna fick se forwarden bjuda på tidernas prestation i damligan – och 52 poäng.

– Det var grymt. Vilken procent. Det var stort. Jättehäftigt. Inspirerande. Och jag tror att det var viktigt för vårt lag att känna att vi har ”T” på banan, säger Telges landslagsguard.

Ändå räckte det inte.

I den korta kvartsfinalserien har Alvik redan matchboll. Telge spelar på fredagskvällen för att förlänga säsongen – och för att inte åka ur i kvartsfinal för andra året i rad.

– Vi måste få fler stopp defensivt. I vissa lägen ger vi dem några treor. Till exempel Anna Lundquist var het i matchen. Såna detaljer gör att vi inte vinner matchen, säger Ellen Åström.

Alviks Anna Lundquist blev en avgörande faktor i den första kvartsfinalen. Guarden, som snittat 4,9 poäng per match, stod för säsongens insats med 21 poäng.

Att Frida Fogdemark blev sjuk – och fortfarande är osäker på spel – påverkade också. Telges rotation krympte till sju spelare, medan Alvik snurrade på tio.

Alvik avgjorde i fjärde, orkade ni?

– Det är säkert en kombination av att vi gör enkla misstag defensivt och att vi har många spelminuter som gör att man blir extra trött. Till slut blir det kanske avgörande. Men om vi inte låter dem få så enkla chanser, sätter stopp direkt och tar hand om bollen offensivt tror jag att vi kommer att orka mer, säger Ellen Åström, som spelade hela matchen.

Harrison gjorde karriärens match. Det räckte inte. Vad kommer ni behöva göra för att förlänga matchserien?

– Andrachanser, defensivt, vi behöver ta bort dem helt och inte låta Alvik gå på offensiva returer. Sedan också offensiv returtagning och att sprida ut våra poäng mer.

Returtagningen blir med all sannolikhet en viktig faktor. I Åkeshovshallen förlorade Telge den med 14, vilket gav Alvik långt fler chanser att anfalla.

Men Åström är optimistisk trots det pressade utgångsläget – och skickar en passning till Alvik.

– Jag känner ändå att vi är starkare som lag på alla positioner. Kanske kaxigt sagt. Men ja, i stort sett.