Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sargade Kungar har svår uppgift i kväll

Ett sargat Kings på bortaplan mot obesegrade Fraport Skyliners – är det sämsta tänkbara start i Europe Cup? Eller?

Det är ett minst sagt tilltufsat Södertälje Kings som i kväll ställs mot Fraport Skyliners, Frankfurtlaget som gick obesegrat igenom det första gruppspelet. Kings har två raka förluster i ligan. Bara en sådan sak.

Nässjöförlusten borta var kanske inte så mycket att säga om men senast förlorade laget borta mot Uppsala med 41 poäng. Skadorna och sjukdomarna tär på laget. Som LT kunde berätta i går så missar Toni Bizaca (hälen) och Filip Kovacek (knät) kvällens match. Plus att det är stora frågetecken för nyckelspelare som Chris Cezerapowicz (sjuk) och Davis Lejasmeiers (fot). Detta oroar coach Vedran Bosnic.

– Vår trupp är så inte bred som de andra europeiska lagen, de har verkligen breda trupper, men vi är inte tillräckligt breda och vi spelar lagbasket. Alla spelare är väldigt beroende av varandra, säger Vedran Bosnic.

Hans enda fokus nu är att få laget helt igen.

– Det handlar bara om att bli friska och få så mycket tid vi kan så att vi kan träna ordentligt för Europaspelet.

När ni blir friska, är det realistiskt att tro att det finns en chans att gå vidare?

– Nej, men det ska vara vår motivation! Gaziantep är det bästa laget. Frankfurt är sexa i den tyska ligan, men Gaziantep är sexa i den turkiska ligan och den turkiska ligan är två gånger bättre än den tyska. Turkiska laget har en större budget. Frankfurt är tvåa. Budgetmässigt ska det polska laget också vara framför oss. Men man vet aldrig. Vi slog Varese och Oostende hemma. Det är inte realistiskt att... vi är outsiders. Men jag sa till grabbarna, vi fick den tuffaste gruppen i den första rundan och vi gick vidare. Om vi är friska och kan träna och allt är okej så har vi något att tro på i den andra omgången också.

Kan det till och med att vara en fördel att inleda borta mot Fraport Skyliners när ni är så sargade och ”bli av” med en svår bortamatch så att säga, en match som ni kanske ändå haft svårt att vinna?

– Ja. Jag håller med. Om du frågar mig så hade jag till och med velat haft ännu en bortamatch innan nyår. För att sedan ha fler hemmamatcher i januari. Det är bra att börja borta nu...

Men?

– Jag skulle vilja se oss tävla mot de här lagen och i alla fall försöka och tänk om vi överraskar igen.