Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Santos Koppe tillbaka – och kan debutera direkt

Redan i vintras berättade klubben att Igor Santos Koppe kunde vara aktuell för en comeback i Syrianska FC under sommaren. I dag, fredag, presenterades han på klubbens hemsida.

Han hade en nyckelroll på Syrianskas centrala mittfält förra säsongen och startade i nära två tredjedelar av seriematcherna.

Nu är Igor Santos Koppe tillbaka i Syrianska och i superettan.

Den 24-årige brasilianske mittfältaren har skrivit på för återstoden av säsongen.

– Jag är väldigt glad och vill hjälpa Syrianska, för det är inte så bra just nu. Jag såg matchen mot Frej. Syrianska har bra spelare. Jag förstår inte att de inte vann matchen, säger Igor Santos Koppe efter lagets träning på fredagen.

Läs också: "Kan diskutera direkt med honom"

Mittfältaren är spelklar redan till helgens hemmamatch mot Trelleborg – och ser ut att vara en ersättare till Robin Book.

– Ännu ett alternativ centralt i planen. En bolltrygg spelare som vi kan utnyttja i vårt offensiva spel. Defensivt förstår han vad han ska göra. Inte den snabbaste spelaren, men jag är jätteglad att Igor är spelklar, säger tränaren Klebér Saarenpää.

Läs också:  Robin Book lämnar Syrianska

Brasilianaren kan till och med få starta på söndag, då veteranen ”Lolo” Chanko dras med en blödning i vaden och är ett osäkert kort inför matchen.

– Det finns en risk om han spelar att han drar sönder vaden – och om han gör det då är han borta i över en månad. Så där ska vi också vara kloka och försiktiga. Han behöver sin vila för att få bort det där. Det är ett gränsfall, säger Saarenpää.

Igor Santos Koppe säger sig i alla fall vara redo – även om matchformen inte är på topp. Och på fredagsträningen såg 24-åringen ut att trivas bra, då han hittade en rad väggspel och passningslösningar med sina nygamla lagkamrater.

– Min kondition är inte hundra procent, men jag vill hjälpa laget, säger mittfältaren, som sedan slutet av förra säsongen har spelat division fyra-fotboll hemma i Brasilien.

Men Syrianska kan komma att värva ytterligare.

Just nu finns den 25-årige holländske mittfältaren Anmar Almubaraki på plats i Södertälje. En offensiv innermittfältare som fostrades i Twentes ungdomsled och som har spelat landslagsfotboll för Irak. Närmast kommer han från Denizlispor i den turkiska andraligan, men sedan i slutet av förra transferfönstret har Almubaraki varit klubblös.

Om förhandlingarna går i lås kan Syrianska bli nästa klubbadress.

– Han är teknisk, offensiv och vill helst spela som nummer tio. Men kan spela på kanten också. Gillar att skjuta utifrån. En nummer tio, som kommer att konkurrera på mittfältet, strax bakom forwarden, säger sportchefen Simon Latte.

Dessutom lånar Syrianska ut två spelare. Egna produkten Gino Yürekci får avsluta säsongen i Södertälje FK, medan Victor Garcia går till Boo FF.