Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt straff för man som dödade med 49 knivhugg

Ett omfattande övervåld under en lång tid. Så beskriver hovrätten knivmordet i Södertälje, men sänker ändå straffet till 16 års fängelse. 

Det var under en fest på Valborgsmässoafton, då tre män och en kvinna berusat sig med sprit och bensodiazepiner, som en 33-åring mördades med 49 knivhugg. 

Som LT tidigare berättat har den 35-åring som av Södertälje tingsrätt dömts till 18 års fängelse överklagat domen. Han yrkade på frikännande, alternativt att handlingen ska ses som misshandel istället för mord. 

Nu har hovrättens dom kommit, och precis som Södertälje tingsrätt menar man att dådet utfördes med "ett ytterst omfattande övervåld" som antas ha orsakat "betydande lidande". Hovrätten pekar också på att offret hunnit förflytta sig från hallen, till balkongen och till sist till vardagsrummet innan han förlorade medvetandet. 

Hovrätten sänker tingsrättens dom till 16 års fängelse. En nämndeman var skiljaktig och ville se ett 12-årigt fängelsestraff eftersom mannen har bristande impulskontroll.