Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saneringen av sopstationen dröjer

Det var från början planerat att saneringen av återvinningsstationen i Brunnsäng skulle ta två till fyra veckor. I stället tog det mer än dubbelt så lång tid.

I december berättade LT att återvinningsstationen i Brunnsäng tillfälligt tas bort. Den beräknades då vara tillbaka vid årsskiftet, men nu är det klart att den åter är i bruk först på onsdag 24 februari. Anledningen till förseningen är att man hittade mer föroreningar än väntat i marken, vilket krävde ett större saneringsarbete än man räknat med.

– Man felbedömde helt enkel. Det är ingenting man kunde ha vetat förrän sanering satte i gång. Men visst är det tråkigt när sådant händer, säger Annica Dahlberg, kommunikationschef på Förpacknings och tidnings insamlingen (FTI).

Thomas Thernström, avfallssamordnare på Södertälje kommun, berättar att han haft kontakt med FTI för att försöka skynda på saneringen. Han anser att han gjort det han kunnat för att skynda på processen.

– Varför det tog så lång tid, har jag inte svar på. Vi är inte markägare så vi har inte haft någon kontroll på det. Men det är tråkigt när det blir så här, för alla de som velat göra rätt för sig och som har velat sortera sina sopor, säger Tomas.

Återvinningsstationen i Brunnsäng var under 2015 den mest besökta av de 32 stationer som finns i Södertälje kommun.