Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandra Näslund fyra i skicrosskvalet – comebackande kanadensiska snabbast: "Finns mer att ge"

Artikel 2 av 4
Vinter-OS 2018: Skicross
Visa alla artiklar

Svenska duon Sandra Näslund och Lisa Andersson inledde OS med säkra åk i skicrossens seedningsomgång under natten till torsdagen, svensk tid.
Men den som imponerade mest var kanadensiskan Marielle Thompson – som gjorde comeback efter fyra månaders skadeuppehåll.

Efter de svenska skicrossherrarnas oväntade finalmiss under onsdagen var det i natt dags för damerna att inleda OS-medaljjakten i Pyeongchang.

Sveriges stora guldhopp Sandra Näslund var först att kasta sig ut i skicrosskvalet – där hon slutade fyra efter att alla 23 åkare hade åkt.

Det var ett stabilt åk, men den 21-åriga Kramforsåkaren var inte helt nöjd att hamna efter tre kanadensiskor.

– Det var ganska bra. Jag kunde gjort det bättre i mittenpartiet, som är det viktigaste. Där flög jag lite långt och fick inte med mig riktigt den farten jag ville ha. Det finns mer att ge, säger Sandra Näslund till Aftonbladet.

Den regerande OS-mästarinnan från Sotji, kanadensiskan Marielle Thompson, var snabbast i kvalet. Och hon imponerade stort då hon så sent som i oktober drog av ena korsbandet och gjorde en mirakelcomeback under nattens kval – efter fyra månaders tävlingsuppehåll.

Med fjärdeplatsen blir Sandra Näslund placerad i den fjärde åttondelsfinalen när finalpasset inleds klockan 02.00 under natten till fredagen, svensk tid.

Den andra svenskan i kvalet var Lisa Andersson från Gävle Alpina. Hon slutade på 17:e plats – vilket gav henne en plats i den första åttondelsfinalen.

Mer skicross:

[+] Så blev Sandra Näslund bäst i världen – stjärnans egna berättelse: "En dröm sedan man var liten"

[+] Experten övertygad – Sandra Näslund tar en OS-medalj: "Ser inga direkta svagheter"

Platt fall för "VÖN" och skicrossherrarna – alla utslagna i åttondelsfinal