Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtliga enheter jobbade i ett och ett halvt dygn

Varför fungerar inte snösvängen i Järna? undrar en Järnabo och ställer en fråga om vad driften i Järna sparar in på. Ingenting, är vårt svar.

Anmäl text- och faktafel

Under den aktuella tiden var det svåra väderförhållanden i området med sju centimeter nysnö under loppet av fyra timmar, som övergick från minusgrader till plusgrader och regn till ytterligare minusgrader.

Trots snabba insatser med saltning och plogning av modd på gatorna för bussar, tung trafik och vissa större gångvägar så rådde en mycket besvärlig halka. Samtliga enheter för saltning, plogning och sandning var ständigt i rörelse under ett och ett halvt dygn. Under detta dryga dygn lades cirka 100 ton halkstopp (sand) och fyra ton salt ut på gator och vägar.

Ett bra sätt att föra fram sina åsikter om vintervägunderhåll är att använda kommunens felanmälan som finns tillgänglig på sodertalje.se.

Alla sådana anmälningar sammanställs och läggs i en prioriteringsordning. De fungerar som en hjälp för oss att kunna se vilka insatser som behöver göras i kommunens olika områden.

Lill Lingström

chef utemiljö, Södertälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare