Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlar till stormöte om stöket i Järna

Efter flera inbrott, stölder och brandförsöksattentat mot Järna IP, Tavestaskolan och Järna fritidsgård har man nu fått nog. Ett stormöte ska hållas för att ta itu med problemen.

Det är fritidsgårdsledaren Mikaela Hurme som på torsdagen tog initiativ till ett stormöte i Järna om de eskalerande problemen. Fritidsgården har drabbats av två inbrott där tjuvar stulit ett Play station 4, en surfplatta, en rad andra dataspel samt ett 50-tal läskedrycker.

Men fritidsgården är långt ifrån ensam om att drabbas, Järna SK:s kansli och kiosken har drabbats samt Tavestaskolans gymnastiksal där någon slängde in en brandfackla nyligen.

På torsdagen tog fritidsgårdsledaren Mikaela Hurme initiativ till ett stormöte om problemen.

– Det ska hållas den 7 september klockan 19.00, men lokal är ännu inte klar, säger hon.

Kommundelsnämndens ordförande Hanna Klingborg (MP) har i sin tur kontaktat flera intressanta aktörer som bjudits in till stormötet: kommunens säkerhetsavdelning, polisen, Ung fritid, fältare, brandkår, Järna sportklubb, bland annat.

– Från nämndens sida vill vi veta mer om vad vi kan göra. Det är hög tid att göra något och ta detta på största allvar, säger hon.

Läs även: LT-Play: Kraven på föräldrarna efter inbrott och attentat

Efter sju inbrott – kiosk brandhärjad

LT-Play: ”Det här är planerade inbrott"

Fritidsgård utsatt för flera bilstölder och inbrott på kort tid