Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samfällighet överklagade villaområde – fick brev från planchefen till svar

Samfälligheten överklagade det planerade villaområdet på Järnas landsbygd. Men beslutet är inte möjligt att överklaga, meddelar planchef Andreas Klingström som ändå hoppas på en fortsatt god dialog.

Som LT tidigare har berättat har Järnapolitikerna sagt ja till att påbörja planeringen av ett mindre bostadsområde med tio villor, sju kilometer nordväst om Järna centrum, i trakterna av Hummelmora. En samfällighetsförening i området skickade därefter in en överklagan.

Nu har föreningen fått svar från Andreas Klingström, planchef på Södertälje kommun. Han skriver att beslutet att inleda arbetet med en detaljplan inte är möjligt att överklaga. ”Planbeskedet har inte tagit ställning till sakfrågan utan endast att vi kan utreda frågan vidare i ett detaljplanearbete”, fortsätter han. Under det kommande arbetet får berörda lämna synpunkter och till slut en möjlighet att överklaga.

Andreas Klingström avslutar sitt brev med att han ser positivt på en vidare dialog och att han ”hoppas på ett för båda parter gott samarbete”.

Läs mer [+]: Järnapolitiker säger ja till nytt villaområde på landsbygden – trots avrådan

Läs mer: Samfällighet överklagar planerat villaområde på Järnas landsbygd

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här