Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saltsjöbron stängs i tre veckor framöver

Saltsjöbron stängs för trafik i tre veckor. Trafikverket måste öppna den för att renovera cylindrar på södra broklaffen.

Den snart 14 år gamla bron måste renoveras, och all lokal trafik som går på bron kommer att ledas om till motorvägsbron och Grödingevägen och Gärtunavägen under en tre veckorsperiod.

– Jag vet inte exakt hur lång tid det tar, men vi utgår ifrån att det tar tre veckor, säger Joachim Jacobsson på Trafikverket, som är ansvarig för bron med vägnummer 502.

– Det är dags för renovering av cylindrarna i klaffarna, det måste göras var tionde år ungefär.

För 13 år sedan var det just en krånglande klaff som gjorde att bron inte gick att stänga.

Saltsjöbron byggdes 2001 för att avlasta E4/E20 motorvägsbron, främst efter det stora haveriet på bron 1990.

Bron, som är 53 meter lång och har 26 meter segelfri höjd är, liksom motorvägsbron, öppningsbar. Trafikverket räknar med att bron öppnas cirka en gång varje dygn, eller 400 gånger om året – företrädesvis nattetid. Men nu är det främst bil, cykel- och gångtrafik som kommer att drabbas av stängningen, inte båtar.

– Vi måste öppna bron för att kunna göra arbeta, förklarar Jacobsson.

Avstängningen görs från den måndagen 4 april klockan 7 till och med söndagen den 24 april klockan 00, meddelar Trafikverket.