Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljer sumpmark för sex miljoner

Den sumpiga kilen mellan E4 och järnvägen väster om Pershagen är ute till försäljning. Pris : sex miljoner kronor. 

Annons

Södertälje kommun är på väg att sälja en stor bit mark till Kilenkrysset, köpeskilling sex miljoner för sex hektar. Det handlar om den sumpiga kilen mellan E4 och järnvägen väster om Pershagen, söder om Södertälje Syd.

Tekniska nämnden föreslår att kommunstyrelsen ska godkänna köpeavtalet då man anser Kilenkrysset vara en seriös ägare som vet hur man exploaterar svåra markområden.

”Att erbjuda mark för etablering av företag är central för kommunens inriktning för ett bra företagsklimat. Ett område som bedöms intressant för företag är söder om Södertälje Syd. Närheten till E4, utbyggd trafikplats, närhet till kollektivtrafik innebär att exploatering bedöms som möjlig. Området har dock svåra grundförhållanden och stora investeringskostnader krävs för att göra det exploaterbart” skriver samhällsbyggnadskontoret.

Den södra delen av området, närmast Bränningeån, kan komma få annan markanvändning.