Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salem/Telges effektivitet avgjorde: "Vi dominerade i två perioder"

Nykvarns SM-drömmar är döda. Salem/Telge kan fantisera vidare. Gästerna vann med 7-2 i Björkestahallen på påskdagen.

Annons

Det var fullsatt i Björkestahallen och förväntningarna var höga. Nykvarns IF:s juniorer gästades av Salem/Telge, med flera före detta NIF-spelare, och en plats i Innebandyfesten i Växjö om ett par veckor låg i potten.

Till den början var det ett riktigt ställningskrig. Gästerna skapade mest under de första minuterna, men det mesta var resultatet av misstag och slarv från hemmalaget. Inget lag förmådde spela sig fram till några chanser.

- Vi har ganska bra koll på varandra och hur vi spelar, då kan det ta lite tid innan det släpper, säger NIF-tränaren Peter Höög.

Han fick se sitt lag ta ledningen när Sebatian Westgärds satte bollen i mål efter knappt sju minuter. Men innan perioden var över hade gästerna gjort tre mål.

- Men två mål är inte mycket, det kan gå fort om man sätter sina chanser, säger Peter Höög, som inte var uppgiven i första periodpausen.

Men Nykvarn satte inte sina chanser. I stället var det Salem/Telge som gjorde ytterligare två mål i den andra perioden. Psykoligskt viktiga 5-1 var ett riktigt läckert mål signerat två 15-åringar som för mindre än ett år sedan vann SM i sin ålderklass för Nykvarn. Lille liraren Hampus Ahrén hittade Victor Wettergen med en riktig drömpassning och Wettegren gjorde inget misstag utan satte, mer eller mindre, spiken i kistan.

- Jag tycker att vi vann rättvist. Vi dominerar matchen i två perioder. I tredje blir de desperata och flyttar upp laget och där räddas vi lite av vår målvakt Nicklas Larsson, säger Salem/Telges tränare Nicklas Hedstål.

- De sätter sina chanser och vi gör det inte. Vi skapar massor av bra chanser men får inte in bollen, säger NIF:s Peter Höög.

Nykvarn reducerade i tredje perioden efter ett snyggt samarbete av tvillingarna Lucas och Kevin Rigogiannis.

Men Ahrén hittade Wettergren igen i slutet av perioden och när Nykvarn trots fyra måls underläge satsade på att ta ut målvakten dödade Hampus Ahrén matchen i öppen bur.

Ahrén, Wettergren och Albin Hedstål - alla födda 2000 - svarade för åtta poäng i matchen.

- Vi har ett ungt lag, men de är jätteduktiga, konstaterar Nicklas Hedstål.

Nykvarn, som också har ett lag där de flesta får vara med nästa år och många får vara med två eller tre år till, får ta nya tag.

- Så här direkt efteråt är man förstås missnöjd, men när vi sammanfattar kommer vi nog att vara nöjda med säsongen, och med utvecklingen på spelarna, säger Peter Höög.