Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknar föreståndare sedan 2014 - kritiseras av IVO

Mikaelgårdens verksamhet för barn- och ungdom med särskilda behov har inte lyckats få fram en godkänd föreståndare på över ett år. Efter flera avslag riktar nu IVO kritik mot Tobiashuset.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har gjort en tillsyn på Tobiashuset vid Mikaelgårdens läkepedagogiska institut. Tobiashuset är en bostad med särskild service för barn och ungdomar. Tillsynen var inriktad på personalens kompetensutveckling.

IVO skriver i sitt beslut att man inte funnit några brister i de delar av verksamheten som tillsynen avser. Däremot måste Mikaelgården se till att ha en godkänd föreståndare samt arbeta på ett sådant sätt att personalen erbjuds den kompetensutveckling de behöver.

Den senaste godkända föreståndaren slutade i november 2014. Mikaelgården har därefter haft en vikarierande föreståndare. Denne och en annan person har sedan förts fram som kandidater till den ordinarie rollen.

Men bägge har fått avslag av IVO då ingen av dem bedöms ha tillräcklig kompetens. Mikaelgården har överklagat det senaste beslutet.