Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Syrianska

Syrianska hakar på i toppen av superettan efter 3-0 hemma mot Gais, Södertäljelagets sjätte raka match utan förlust.

Annons

Syrianska dominerade och vann klart rättvist mot Gais hemma på Fotbollsarenan. Saman Ghoddos saknades på grund av skada i SFC men tränaren Nemanja Miljanovic satte upp en triangel av defensiva mittfältare i Success Chimankpa Nwosu, Daniel Benassar Nilsson och Igor Santos Koppe och fick maximal utdelning i form av ett stort spelövertag. 

Hemmalaget radade upp chanser innan Sonny Karlsson petade in 1-0 på en hörna i 33:e minuten. Charbel Georges, matchens bästa spelare, slog hörnan och han slog även den hörna som Daniel Benassar Nilsson nickade in efter 57 minuters spel.

Georges, som fick ta extra stort ansvar då Saman Ghoddos var skadad, var ständigt farlig offensivt, hade ett skott i ribban i första halvlek och flera jättechanser utan att göra något mål. Han spelade även fram lagkamrater till bra chanser.

- Jag tycker inte att det spelar någon roll vilka vi sätter på mittfältet, vi har många som kan göra jobbet. Charbel vet vi är bra, men det finns fler, säger tränaren Nemanja Miljanovic.

3-0 kom efter en fantastisk soloprestation av Gabriel Somi som sprang rakt förbi fyra motståndare och skruvade in bollen med en yttersida.

Syrianska gick med segern upp på femte plats i superettan, en poäng från kvalplatsen till allsvenskan.

För Sonny Karlsson, som gav Syrianska ledningen med 1-0, var det andra matchen i rad med nätkänning efter en torr vår. 

- Det känns verkligen helt underbart. Det har varit ett spöke för mig, säger han.

Annons