Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säker hemmaseger för Assyriska

Total dominans i en halvlek. Säker defensiv hela vägen ut. Assyriska avfärdade Örgryte med 3–0 i hemmapremiären och visade klass.

– Mycket skönt. Jag hoppas det fortsätter så här, sade mittback Sotiris Papagiannopoulus efteråt.

Efter en drömstart i premiären mot nykomlingen Östersund tappade Assyriska en del av sitt spel och fick nöja sig med en poäng (1-1).

Hemma mot Örgryte var drömstarten ännu trevligare. Assyriska chockade ett ungt Örgryte inledningsvis, med aggressiv press och giftiga djupledspassningar.

Christopher Brandeborn, bäst på plan, löpte in i straffområdet och fick bollen efter en elegant chipp. Han kunde ha skjutit själv, men visade i stället kyla, passade i sidled och gav Admir Aganovic öppet mål fram till 1–0 i den sjätte minuten.

Och ”Sotte” skallade in en hörna från Christer Youssef två minuter senare.

– Jag blundade bara, haha. Men det fanns bara ett lag på plan i första halvlek. Vi får två mål. Vad mer kan man begära? undrade han.

– 2-0 var ett drömscenario för oss. Första halvtimmen spelade vi riktigt bra fotboll, säger Assyriskatränaren Azrudin Valentic.

Fotbollsmässigt fanns det mycket att glädjas åt. Assyriska hade full kontroll och visade upp en god förmåga att växla mellan att vårda bollen och hota i djupled. Brandeborn var rörlig och ett ständigt orosmoment för Örgryte. Kombinera den löpvilligheten med läckra dragningar och klackpassningar, så förstår ni varför han lär bli en publikfavorit i år.

I andra halvlek gick Assyriska för trean. Både Stefan Batan och Jonas Hellgren hade chanser, men utdelningen kom inte och då tappade Assyriska lite av sitt övertag.

Segern var däremot aldrig i någon större fara. Längst bak stängde nya mittbacksparet Papagiannopoulus och Linus Malmborg igen.

– I fjol kunde vi släppa in billiga mål. Nu såg det riktigt bra ut. Linus styr och ställer. Det är bara att följa med, sade ”Sotte”.

Och den enda gången försvaret verkligen inte hann justera fanns Robin Malmkvist där som en räddande ängel. Efter en hörna studsade bollen ut till Örgrytes Sebastian Ohlsson, som drog till på volley. Stenhårt. En akrobatisk Malmkvist sträckte ut och räddade invid stolpen.

I stället fastställde Admir Catovic 3–0 i 86:e minuten, när han krönte en vass kontring med ett skott i krysset. Batan och Admir Aganovic kombinerade mycket läckert i förarbetet.

– Jag är nöjd. Fyra poäng från de första två matcherna är bra. Vi är på rätt väg, sade Valentic.

Enda jobsposten för Assyriska var att Hezha Agai tvingades bryta redan efter 19 minuter på grund av en smäll mot låret. Amin Nazari missade även han matchen på grund av skadekänningar.