Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sahlin skadad: "Ser så där ut"

Jonathan Iilahti säkrade extrapoängen åt SSK när han stoppade Trojas sista straff. En skön poäng - men kanske kostsam. För anledningen till att Iilahti spelade var att Alexander Sahlin blev skadad i första perioden.

Alexander Sahlin var tillbaka i SSK-målet efter att ha klivit åt sidan för Jonathan Iilahti och Calle Brattenberger de senaste två matcherna.

Det var en comeback som varade i drygt 19 minuter.

Sedan blev han påkörd av en Trojaforward i samband med en spelvändning – och fick lämna isen.

– Det är en muskelskada. Det ser så där ut, men vi får se i morgon, kommenterade SSK-tränaren Mats Waltin på presskonferensen efteråt.

När Sahlin klev av var ställningen 1–1. Troja inledde bäst, men SSK tog ledningen (Jonas Westerling i spel fem mot fyra). Tidigt i andra lurade Troja Iilahti med en styrning, men sedan höll finländaren tätt i SSK-målet. Och Henrik Thegels 2–2-mål i spel fem mot fyra i den andra perioden blev matchens sista spelmål.

Straffarna vann SSK efter mål av Anton Holm och tre missar av Troja.

– En otroligt jämn match. Två spelande lag som vill spela med hög fart. Jag tyckte det var kul att stå på bänken och se de här 60 minuterna. Dramatiskt stundtals. Vårt spel är helt okej, även om vi drar på oss lite väl mycket utvisningar som gör att vi är på väg att tappa, men som tur är förlorar vi inte energin utan kan behålla vårt spel bra ändå, framförallt defensiven, tyckte Mats Waltin.

– Jag är glad över de här två poängen. Vi skapade en del chanser på slutet, men det gjorde Troja också.

Henrik Thegel, SSK:s målkung i östra ettan, gjorde sitt första mål i allettan. Jonas Westerling sitt andra.

– Värdefullt naturligtvis. Vi jobbar utifrån att försöka ha en bredd, men för Thegel är det förstås psykolgiskt viktigt i och med att han blivit påmind om att han inte lyckats i samma utsträckning nu som tidigare under säsongen. Men han har jobbat på bra ändå så jag har liksom aldrig varit orolig. Det är inte bara hans målfabrikation som räknas utan så mycket annat i hans spel och det sköter han alldeles utmärkt.

SSK åkte som sagt på en hel del utvisningar. Men mer än hälften av den bokförda strafftiden drog Fredric Weigel på sig efter slutsignalen, då han fick 2+10+20 efter att ha skällt ut domaren för att denne missade en solklar Trojautvisning i slutet av förlängningen.

I tabelltoppen är läget oförändrat, efter att både Huddinge och Västervik också vunnit efter straffar. Därmed väntar hen högdramatisk seriefinal i Västervik på lördag för SSK.

Matchfakta, allettan södra

Troja–SSK 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Mål: 0–1 (06.27) Jonas

Westerling (Henrik

Thegel, Lucas Carlsson) spel fem mot fyra, 1–1 (16.48) Jonathan Nielsen

(Alexander Edström, Carl-Johan Svensson) spel fem mot tre, 2–1 (23.23) Ludvig Elvenes (Alexander Edström, Carl-Johan Svensson), 2–2 (39.19) Henrik Thegel (Jonas Westerling, Olov Lundqvist) spel fem mot fyra.

Straffmål: 2–3 Anton Holm.

Utvisningar, Troja: 4 x 2.

SSK: 8 x 2, 1 x 10, 1 x 20.

Skott: 45–39 (14–10, 10–10, 16–15, 5–3, 0–1).

Publik: 1 769.