Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sahlin dödar ryktena: ”Ska ingenstans”

Allt från KHL till en skada – det har spekulationerna handlat om kring SSK:s förstemålvakt Alexander Sahlin. Men inget av det stämmer, lovar Sahlin själv.

Annons

Alexander Sahlin gick från att vara hyllad förstemålvakt i SSK till att vakta båsdörren i juniorlaget. Sahlin hade ju vaktat målet i åtta raka matcher och räddat SSK till poäng i flera av dem, men fick plötsligt sitta på bänken förra onsdagen mot Kallinge-Ronneby, till förmån för Jonathan Iilahti som fick debutera i SSK.

I lördags mot Vimmerby var Sahlin inte med alls i A-laget – då fick Calle Brattenberger i stället göra comeback efter en tids skadeuppehåll och Jonathan Iilahti fick sitta på bänken – medan Sahlin skickades med SSK:s juniorlag på en bortaturné med två matcher i Dalarna, mot Leksand och Mora.

Allt detta skapade spekulationer och oro bland många SSK-supportrar, där allt från ett klubbyte till fylleskandal funnits med på skalan. Till slut gick Alexander Sahlin ut själv på Twitter och försökte dämpa spekulationerna – till liten nytta. Nu reder han ut begreppen för LT.

–Jag förstår att folk undrar, men det blev lite väl mycket hets. Det är ju inget speciellt alls som har hänt, säger Alexander Sahlin och förklarar turerna.

–Mats frågade om jag kunde följa med J20 till Dalarna. De har ju Filip Eriksson (en av lagets målvakter) skadad och behövde en målvakt. Men jag tackade själv nej till att spela matchen mot Leksand, Mats frågade om jag vill spela den, säger Sahlin.

–Det är en sån omställning, det är en helt annan hockey i J20. Allt har ju rullat på för mig i allettan och även innan också, och skulle jag ha gjort en dålig match där (mot Leksand) hade det varit dåligt för självförtroendet. Så jag tog det lugnt bara och satt på bänken, säger Sahlin.

Samtidigt har Waltin velat få tillbaka Brattenberger i spel, och även ge Iilahti speltid. Alla tre målvakterna har haft dialog med Waltin om tränarens tankebanor.

Så Sahlin slår tillbaka alla spekulationer om att något skulle ha hänt, eller är på väg att hända som orsak till att han flyttats till juniorlaget.

Så du är inte skadad heller?–Nej, inga skavanker alls.

Och du kommer inte byta klubb?–Absolut inte. Det kan jag lova, jag ska ingenstans.

Hur tror du din fina form påverkats av att inte spela på ett antal matcher?–Jag tror inte det påverkat någonting alls. Det har bara varit bra skulle jag säga. Jag har fått vila och samla kraft. Jag är på hundra procent, säger Sahlin.

Fansens oro och spekulationer har även nått till Mats Waltin själv.

–Ja, jag hörde det. Och det kan jag förstå, för dem som ser det utifrån, att de undrar. Men internt har det inte varit några konstigheter alls, säger Waltin.

Så inget har hänt alltså?–Jodå, Sahlin är på väg till KHL. Eller nej, NHL var det förresten. Och innan dess ska han sitta i karantän och får bara öppna båsdörren, inte ett dugg mer för då faller hela grejen, säger Waltin med ett rejält skratt.

–Nej, det finns ingenting konstigt med det här. Jag har lagt en plan, med alla tre målvakterna. Men ibland kan man inte säga allt, då tappar planen sitt värde. Men det viktiga är att vi känner en bra trygghet i det här. Jag har gjort det jag tror är det bästa för laget, säger Waltin.

Det hela kan givetvis vara för att snurra till det för veckans två motståndarlag, Troja/Ljungby och Västervik väntar i två raka bortamatcher. Resultatet i dem lär sannolikt avgöra vilket lag – SSK eller Västervik – som tar förstaplatsen i tabellen, direktplatsen till kvalserien.

–Det finns inget annat än all-in som gäller den här veckan, säger Mats Waltin.