Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sågar matchstraffet: ”Vet inte var han hittar den”

Först målskytt, sedan skickad ut i omklädningsrummet. Ett matchstraff som Adam Hansen hade svårt att förstå efteråt.– Vet inte var han hittar den, säger SSK-backen.

Med 1.17 kvar var Adam Hansen på väg mot utvisningsbåset, trodde publiken i Scaniarinken. Och Adam Hansen. Men domaren Peter Lyth ändrade sig – och Hansen fick ett matchstraff för hög klubba mot Troja/Ljungbys forward Mattias Åkesson.

En bedömning som SSK-backen inte alls höll med om.

– Nej, jag ser att han ska skjuta och försöker bara tackla honom i bröstet. Sedan är det väl lite olyckligt att min sida av huvudet träffar honom på hakan.

Det är hjälmen, tycker du, inte klubban?

– Nej, jag är en halvmeter kortare så jag vet inte hur han får det till hög klubba, säger Hansen, som inte riskerar någon avstängning.

Tidigt i tredje var det också Södertäljesonen Hansen som borrade in det i praktiken avgörande 3–1-målet, hans första i kvalserien. Och en lite personlig revansch, sedan han passat bort ett drömläge i momentet före.

– Det var skönt, men det är lite komiskt med två mot ettan före som jag sjabblar bort totalt. Sedan får man tillbaka den och får sätta dit den, säger Adam Hansen och flinar.

Vad betydde den här segern?

– Vi är fortfarande med i racet och ligger kvar på andraplatsen. Vi har väl spelat bra. Det är bara att fortsätta på det spåret och hålla det ödmjukt.

Hur är det att ha Johan Skinnars tillbaka i laget?

– Jättebra. Han är oerhört viktig för oss. Det har blivit lite att den här kedjan (Weigel, Nyberg och Holm, LT:s anm.) har fått bära ett större ansvar själva, nu kan de slappna av lite mer och lämna över lite ansvar.

Vad låg bakom segern, tycker du?

– Vi lyckades stänga ned dem i mittzon och de får inte så mycket chanser att bära in pucken och vara kreativa. Och vi lyckas vara först på deras dumpar, och sedan vänder vi spelet fort.

Om det var något som Troja/Ljungby utnyttjade för att skapa lägen så var det spelvändningar. Särskilt i den andra perioden när SSK släppte till en drös chanser – och fick lita till Alexander Sahlin i målet.

– Det är väl att många vill vara med och producera. Det gäller att vara lite smart ibland, man kan inte kliva fram med alla. Någon får ta ett defensivt ansvar också, säger Hansen.

Chansade ni för mycket?– Ja, det tycker jag. Man ska inte gnälla på forwards, vi är ett lag, men jag tycker väl att de ger dem lite för lätta lägen. Vi pratade inför tredje om att få upp tredje man högt i anfallszon. När vi har det har de ju egentligen ingenting. Vi vet ju att vi är effektiva i anfallszon, så vi behöver inte åka och jaga chanser.