Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saga Lejon såld till Afrika – men avfärden försenades av Kustbevakningen

Kryssningsfartyget M/S Saga Lejon, som tidigare gått i trafik på bland annat Nyköping och Södertälje, har sålts till Afrika. Hon har avseglat – men avfärden stötte på viss patrull.

Det rapporterade Blekinge Läns Tidning tidigare i veckan.

Fartyget såldes av en ägare i Södertälje till Togo för att gå i trafik där, men fartyget hade inte erforderliga tillstånd för att få gå i internationell trafik.

Det hindrade dock henne inte från att avgå från Karlskrona – men Kustbevakningen ryckte enligt BLT ut och satte stopp för de planerna, förde henne till närmaste svenska hamn där besättningen fick invänta tillstånd.

Det blev Ystad där man kontrollerade att alla papper var i ordning.

Under söndagen, då allt pappersarbete var nöjaktigt, var fartyget enligt Marinetraffic.com på färd på resans första etapp mellan Karlskrona och Rotterdam, längs Jyllands västkust.

M/S Saga Lejon byggdes 1969 för trafik i Öresund mellan Malmö och Köpenhamn, då hette hon M/S Malmö. I mitten av 1970-talet såldes hon till tyska köpare för trafik där och genomgick flera namnbyten.

2003 hamnade hon åter i Sverige på kryssningar från Stockholm via Södertälje till Nyköping och vidare ner mot Småland. Då fick hon namnet Saga Lejon.

Under oktober i år såldes fartyget vidare till en ägare i Södertälje som i sin tur sålt fartyget vidare till Togo.