Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabotage mot polisbilar i Fornbacken

Sent på onsdagskvällen saboterades två polisbilar som varpå uppdrag i Fornbacken. – Det kan ju bli livsfarligt för andra om vi inte kan rycka ut, säger Roger Björkmyr på Södertäljepolisen.

Vid elvatiden på onsdagskvällen var två polispatruller ute på vad polisen beskriver som ett rutinuppdrag i Fornbacken.

Men när poliserna kom tillbaka till sina bilar var rutinen slut. Båda bilarna hade fått ett däck vardera punkterat.

– Det ena däcket upptäcktes inte förrän bilen var ute på motorvägen på väg på ett annat jobb. Det hade kunnat bli farligt, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Polisens radiobilar har inga reservhjul med sig.

– Vi har så mycket utrustning i bilarna så vi har inte möjlighet till det, säger Roger Björkmyr och berättar att det dröjer mellan tre och åtta timmar innan polisen har möjlighet att få ett punkterat hjul ordnat.

Ett stick i ett däck kan få allvarliga följder.

– Patrullerna var på väg ut till andra uppdrag och fick lägga tid på något så här onödigt. Det kan bli livsfarligt för andra om vi inte kan rycka ut på något, säger Roger Björkmyr.

– Det sker lite då och då, att vi får rutor krossade eller bilar utsätts för annan skadegörelse. Jag tror att det är någon som av någon anledning är förbannad på polisen men inte tänker på att det kan få konsekvenser för andra.