Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill profilerna att SSK satsar

En långsam metodisk satsning mot toppen. Så vill SSK-profilerna Anders Eldebrink och Johan Strömwall att SSK ska agera efter avancemanget till hockeyallsvenskan.

Anders Eldebrink sade tidigare till LT att han skulle vara med och fira avancemanget, och han var med på läktaren när platsen i allsvenskan blev klar hemma mot Borlänge förra veckan.

–Det var kul att det fick bli klart, kul för alla fans och för ledningen, för ”Walle” (Mats Waltin). Och roligt för klubben i mitt hjärta, säger Eldebrink som är huvudtränare för Rögle i SHL.

–Ja, jag är givetvis lojal mot Rögle men SSK är klubben i mitt hjärta. Och jag är glad för fansen, att de får uppleva glädje nu, det har varit mycket ångest de senaste åren, säger Eldebrink.

Hur tror du att SSK ska gå vidare nu?

–Det är klart att de ska ha kvar de spelare de vill ha kvar. Givetvis ska de förbättra truppen lite, men ingen större ruljangs. Det byts spelare så mycket numera och jag tror att det är bra att bygga vidare på det här laget, säger Eldebrink.

Han tycker också att det är bra att ta ett steg i taget nu för SSK och vill inte se klubben försöka avancera för snabbt uppåt.

–De borde sikta på att vara i mitten först, sedan försöka nå toppen. De borde inte ha som mål att gå till SHL direkt. Jag tror att pressen blir för hård då för spelarna, SSK är en storklubb och det är viktigt att spelarna känner sig trygga, så det är viktigt med realistiska delmål. Och att säkra ekonomin hela tiden, säger Eldebrink.

Förra SSK-tränaren och elitseriestjärnan Johan Strömwall, som nu sitter som ledamot i SSK:s styrelse, tycker att klubben ska ta små steg framåt. Men han tror också att förutsättningarna inte förändras särskilt mycket efter avancemanget.

–För en klubb som SSK som är en storklubb i hockeyallsvenskan så finns ju redan infrastrukturen där, med arenan och publikintresset. Sportsligt så tror jag att SSK har alla möjligheter nästa säsong, hockeyallsvenskan är en så jämn serie och skillnaderna mellan toppen och botten är inte så stora, och inte skillnaderna mellan botten i allsvenskan och toppen i division 1 heller, säger Johan Strömwall.

Han tror dock att hockeyallsvenskan går mot en framtid som mindre professionell än tidigare, att ligan kommer bli svagare ekonomiskt.

–Det blir nog svårt för alla lag att behålla en nivå där alla spelare är helproffs. Det är min personliga fundering. Ligan tog ett steg i den riktningen när man bestämde att utöka SHL till 14 lag. Vi får väl se, men jag är rädd för att möjligheterna blir sämre för spelarna att utvecklas om de inte får spela på heltid, säger Strömwall.

Han tycker även att SSK ska satsa på att ha juniorer med i truppen på ett annat sätt än den senaste säsongen.

–Det är min privata åsikt, jag tycker alltid att man ska ha juniorer med. Helst en hel femma, säger Strömwall.

– Det viktigaste är att ta genomtänkta, kloka beslut. Och bra scouting av nyförvärven, säger Johan Strömwall.