Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tänker en glass – Järnaglass värderingar synliga på paketen

Vaniljglass blir "Du är lika mycket värd", hallonsorbeten "Ta tåget istället" och chokladglassen "Män ska tjäna lika mycket" när Järnaglass byter namn på sina glassorter.

Annons

Lagom till sommaren byter Järnaglass namn på sina glassar. Från och med nu vill företaget tydligare visa vad man står för.

– Våra värderingar har styrt oss sedan starten; Vi värnar naturen, tar ansvar för omvärlden och våra barns framtid. Nu ska vi berätta om vårt sätt att se på världen. Vår förhoppning är att fler ska lära känna oss och att alla som väljer att köpa vår glass vet vilka de köper av. Vissa kommer inte hålla med, men alla kommer lära känna oss,säger Henrik Cevert, Järnaglass VD och grundare i ett pressmedelande och fortsätter:

– För oss handlar ekologi och hållbarhet om mer än råvaror och tillverkning. Vi vill bidra till en verkligt hållbar värld. Eftersom vi är små är våra möjligheter att sprida budskap begränsade,därför har vi valt att använda en yta som vi kontrollerar; våra egna förpackningar.

De nya etiketterna hoppas Henrik Cevert ska skapa diskussioner. Det blir företagets sätt att ge sig in i debatten om vad som är viktigt.

Läs mer: Henrik Ceverts dröm om en glassbar blev Järnaglass