Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska nya bostäderna vid sjukhuset se ut

Redan i maj kan spaden sättas i jorden för bygget av 83 nya lägenheter vid sjukhuset. På bilden kan du ser hur det nya kvarteret ska se ut.

Nu är det bara att köra i gång bygget av 83 bostadsrättslägenheter i kvarteret Körsbäret på den gamla sjukhusparkeringen efter Polhemsgatan – bygglovet har just beviljats.

– Vi räknar med att sätta spaden i jorden i maj, säger Jerry Åkerström, operativ chef för Telge Peab, bolaget som tog över bygget sedan Veidekke hoppat av på grund av för få intresseanmälningar.

De 83 nya lägenheterna ska fördelas på ett 10-vånings punkthus och tre lamellhus, varav två blir fem våningar och ett tre våningar. Husen byggs samman till ett block och parkeringsplatser byggs under jord.

I bottenplanet ska det finnas fyra lokaler för handel eller butik. Lägenhetsstorlekarna blir från minitvåor – 40 kvadratmeter – upp till femmor på 140 kvadrat. Priset på lägenheterna är 20 000 kronor per kvadratmeter och år vilket innebär att de kommer att kosta från 800 000 till cirka 3 miljoner kronor.

– Vi har hittills fått ett 15-tal intresseanmälningar till höghuset som är det enda vi hittills gått ut med, säger Jerry Åkerström.

Inflyttning ska – om planen håller – kunna påbörjas under hösten nästa år.

Vad tycker du om bostadsplanerna vid sjukhuset? Skriv en kommentar.