Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska kuststräckan bli ny utlfyktsväg

Representanter från fem kommuner var där, liksom företrädare för tre vägverksregioner. Och så var Lars-Gunnar Thor från Mörkö där.

Ett planeringsmöte har hållits i Nyköping kring ett samarbetsprojket inom turistnäringen där bland annat Södertälje kommun ingår. Det handlar om en skyltad utflyktsväg som Mörköbon Lars-Gunnar Thor vill se längs sträckan Södertälje i norr till Norrköping i söder, en sträcka på drygt 14 mil.

– Sveriges pulsåder passerar förbi här. Med Utflyktsvägens hjälp och alla attraktioner som finns här kan vi säga att vi har en unik möjlighet att locka in turisterna köksvägen, säger Lars-Gunnar Thor.

Vägverket har muntligen godkänt att sträckan får det officiella namnet Utflyktsvägen men det förutsätter en samordning mellan regionerna, bland annat avseende finansieringen av det 100-tal skyltar som ska sättas upp.

– En beräknad kostnad presenterades vid mötet och ingen av kommunerna tyckte kostnaden var skrämmande. Nu ska offert lämnas och därefter ska kommunerna fördela kostnaden mellan sig.

Lars-Gunnar Thor håller nu på att informera företag längs sträckan hur de ska gå tillväga för att redan innan sommaren kunna skylta med sina namn längs Utflyktsvägen, vilket tidigare varit svårt men som Vägverket lovar nu ska vara enklare.