Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska de nya klasserna bildas

Årets åttondeklasselever blir kvar i sina nuvarande klasser. För övriga elever bildas nya klasser.

Nykvarns skolledning har påbörjat arbetet med att skapa nya klasser i Nykvarns tre skolor.

De som nu går i åttan får fortsätta i samma klasser också i nian.

Men för alla övriga årskurser skapas nya klasser. Detta för att dels få klassernas storlek mer lika och dels för att kunna minska antalet klasser vilket innebär en sänkt kostnad för skolan.

I ett första steg har eleverna fördelats enligt skollagens närhetsprincip – de har placerats i den skola som ligger närmast hemmet.

185 vårdnadshavare tackade också ja till denna placering medan 51 önskade en annan skola. Av de sistnämnda har 28 fått den skola de önskat.

Lärarna har också gjort en fördelning av eleverna utifrån en strävan om en jämn köns- och kunskapsfördelning i klasserna.

Men detta är bara en början i arbetet med att bilda nya klasser. Närmast ska eleverna tillsammans med vårdnadshavare välja fyra kamrater som de vill ha i sin klass och skolledningens strävan är att eleven ska få minst en av dessa som klasskamrat.

Nästa vecka ska valblankett och namnlista skickas ut.