Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säger Snebros ägare om bränderna

Snebro gård har minst sagt varit hårt drabbat av bränder den senaste tiden. Nu hoppas ägarna att polisen ska hitta de misstänkta förövarna.

Annons

I branden som utbröt under lördagsnatten den 2 januari, förstördes en byggnad som bara var ett år gammal. Branden misstänks vara anlagd och gärningsmännen ska ha tagit sig in på området från tågspåret som går bakom industriområdet, bekräftar Hans Gullström, ordförande på Rovalin AB och ledamot i Snebro Gård AB.

– Polishunden som var först på plats följde spår mot baksidan av området och mot tågrälsen. Gärningsmännen har inte gått genom grindarna, säger Hans Gullström.

Flera övervakningskameror är uppsatta på området, men det är oklart om någon förövare har fastnat på bild. Det går däremot att se när branden startade.

Polisen väntar på resultaten från undersökningen med brandhunden Zonic och har avslutat sin utredning på plats. De vill inte uttala sig om det finns något misstänkt motiv till att bränderna eventuellt skulle vara anlagda.

– Men om man vet något får man gärna kontakta oss på 11414, säger Anders Gartér, förundersökningsledare hos polisen.

För dem som är verksamma på Snebro gård är läget pressat.

– Det är väldigt illa för mig, framförallt för att jag inte har någon lösning för att förhindra bränderna, säger Hans Gullström.

Läs även: Zonic nosade upp spår i branden vid Snebro

Specialhund ska ge svar om branden

En skadad efter brand vid Snebro gård

Polisen: "Det är lite för många bränder"