Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så påverkas Södertälje av Kommunals skandaler

Det är bara ett tiotal medlemmar i Kommunal som har hört av sig till Södertälje sektionsstyrelse efter skandalerna. – Vi kan inte uttala oss då medlemmarna inte hör av sig, säger styrelseledamoten Raili Kurkisuo.

Efter nyheten om fackförbundet Kommunals lednings gratisresor och fester råder det dyster stämning på Södertälje sektionsstyrelse.

– Alla är ledsna och det påverkar vårt fackliga arbete, säger Raili Kurkisuo.

Då bara ett tiotal av 3 900 medlemmar har kontaktat sektionsstyrelsen kan hon inte uttala sig om deras åsikter, men själv är hon upprörd.

– Jag är jättebesviken. Det är bra att de gör utredning. De verkar inte ha haft några rutiner, som i vår styrelse, där vi har en alkoholpolicy.

Hon förklarar att föreningens pengar inte får användas för att köpa alkohol. Vill man vid något tillfälle dricka alkohol så betalar alla själva. Hon berättar också att hon snart går i pension efter drygt 30 års fackligt arbete.

– Att avsluta min aktiva karriär på det här sättet är jag väldigt missnöjd med, eller inte missnöjd, förbannad.

Raili Kurkisuo tycker att fler i styrelsen än ordförande Anneli Nordström borde avgå. De förtroendevalda som suttit länge borde lämna plats åt yngre.

– Men det är viktigt att ha kvar kompetens och lära dem som kommer in.

Hon är också orolig för hur avtalsrörelsen ska påverkas.