Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kallt blir det i helgen

Helgen bjuder på strålande promenadväder – för den som är beredd att klä på sig ordentligt.

I veckan har vi fått vänja oss vid snö och många minusgrader. I dag ligger temperaturerna på 16-18 minusgrader i Södertälje kommun och Nykvarns kommun.

– I dag blir det fortsatt mest klart väder och temperaturer som kilar ner mot minus 16-18 grader. Det kan stiga lite mitt på dagen, berättar Kristoffer Molarin, meteorolog på väderdataleverantören Foreca.

I natt spår Foreca att det kommer bli fortsatt klart. Temperaturen kommer därför inte dämpas av några moln och vi får istället räkna med att den går ner mot -20 till -22 grader.

– På lördagen blir det ingen större skillnad mot fredagen, men på söndag blir det mildare igen när det drar in en varmfront, säger Kristoffer Molarin.

Foreca räknar med temperaturer runt -9 till -12 grader. Möjligen drar det in lite snö norrifrån på söndagskvällen, men det är högst oklart enligt Kristoffer.

– Men det är svaga vindar hela helgen så det ger ingen direkt kyleffekt.

Helgens kyliga temperaturer är inget ovanligt för vårt område i januari menare Kristoffer. Och det är relativt milt jämfört med Valsjöbyn i Jämtlandsfjällen där det väntas bli som kallast i Sverige i helgen. -30 grader.