Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kallt blir det i helgen

Helgen bjuder på strålande promenadväder – för den som är beredd att klä på sig ordentligt.

Annons

I veckan har vi fått vänja oss vid snö och många minusgrader. I dag ligger temperaturerna på 16-18 minusgrader i Södertälje kommun och Nykvarns kommun.

– I dag blir det fortsatt mest klart väder och temperaturer som kilar ner mot minus 16-18 grader. Det kan stiga lite mitt på dagen, berättar Kristoffer Molarin, meteorolog på väderdataleverantören Foreca.

I natt spår Foreca att det kommer bli fortsatt klart. Temperaturen kommer därför inte dämpas av några moln och vi får istället räkna med att den går ner mot -20 till -22 grader.

– På lördagen blir det ingen större skillnad mot fredagen, men på söndag blir det mildare igen när det drar in en varmfront, säger Kristoffer Molarin.

Foreca räknar med temperaturer runt -9 till -12 grader. Möjligen drar det in lite snö norrifrån på söndagskvällen, men det är högst oklart enligt Kristoffer.

– Men det är svaga vindar hela helgen så det ger ingen direkt kyleffekt.

Helgens kyliga temperaturer är inget ovanligt för vårt område i januari menare Kristoffer. Och det är relativt milt jämfört med Valsjöbyn i Jämtlandsfjällen där det väntas bli som kallast i Sverige i helgen. -30 grader.