Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hittade polisen knarkfabriken i Hagaberg

Männen som greps i tisdags för en cannabisodling i Hagaberg häktades i dag i Södertälje tingsrätt. Nu avslöjar polisen att det var tips från en av de häktade som ledde till razzian.

De två män, båda 54 år gamla, som i tisdags greps för en cannabisodling i Hagaberg, häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt polisen ska ingen av de häktade männen ha varit kända sedan tidigare.

– De förekommer inte i registret sen tidigare, sade Mattias Karlsson, gruppchef för grova brott i polisområde Syd, till LT i tisdags.

Åklagare Josephine Boswell bekräftar att en av de häktade männen också var den som tipsade polisen om narkotikaodlingen i villan i Hagaberg. Exakt hur mycket cannabis polisen beslagtog är i dagsläget fortfarande oklart, men i vart fall över gränsen, fem kilo.

– Det rör sig om mängder över fem kilo. Allt är inte analyserat och vägt ännu, säger Josephine Boswell.

Den villa som polisen slog till mot hyrdes av en av männen. Enligt en granne som LT pratar med bodde först två av männen där, men en flyttade.

– Han sa att han inte trivdes bra där. Båda var jättetrevliga, säger grannen.

Ingen annan form av narkotika ska ha beslagtagits vid tillfället. Åtal ska väckas senast den 27 november.

Läs även: Knarkfabrik i villaområdet

Läs även: Polisen undersöker fortfarande knarkhuset