Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här ska nya sjukhuset se ut

Södertälje sjukhus framtid är räddad. Landstingsalliansen går från ord till handling och satsar nu cirka 1,2 miljarder på ett av sjukhusledningen nyframtaget förslag till nytt och ombyggt sjukhus.

– Det här var pusselbiten som saknades och fick allt att falla på plats. Sjukhusstyrelsen och sjukhuschefen har envist jobbat vidare och fått fram ett förslag som väl rimmar med landstingets ”Framtidsplan för hälso- och sjukvården”. Man har lyckats sänka investeringskostnaden med 25 till 30 procent under grundförslaget på 1,8 miljarder, säger Torbjörn Rosdahl, finanslandstingsråd (M), till LT och fortsätter:

– Jag är mycket nöjd, det här backar alliansen upp i bred enighet.

Det innebär enligt Rosdahl att landstingsstyrelsen på sitt möte tisdagen den 21 juni formellt kommer att fatta beslut om att investera cirka 1,2 miljarder i ett nytt och ombyggt sjukhus.

Man lyckades med ett nyritat förslag och tunga argument för sjukvård i Södertälje och södra länsdelen – få gehör för en sjukhusinvestering värd namnet. I sista stund.

– Jag är nöjd och jag litar på att vi nu har den investering som behövs för att säkra en högkvalitativ sjukvård för Södertäljeborna. I väl fungerande lokaler. Det har varit stressiga dagar på sistone, men jag anser att vi har hittat en bra lösning, säger sjukhusets vd Mikael Runsiö.

Läs mer om nya sjukhusplanen i onsdagens pappers-LT. Köp och läs den digitalt här.