Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här kommer bussarna att gå

Från och med måndag 15 augusti sätts tre busslinjer in för att underlätta för pendlare till och från Södertälje.

Så här kommer bussarna att gå:

Linje ett kommer att trafikera sträckan Skärholmen-Scania Tekniskt centrum med avgångstider var tionde minut mellan klockan 06.00 och 08.30. Tillbaka från Scania Tekniskt centrum till Skärholmen går bussarna också var tionde minut från klockan 15.15 till 17.45.

Bussarna stannar även vid Polhemsgatan, Södertälje stadshus, Gjuteriporten, Scania centralkontor och Strömskog.

Linje två trafikerar sträckan mellan Södertälje syd och Södertälje stadshus. Från Södertälje syd avgår bussarna en gång i kvarten mellan klockan 06.00 och 08.45 på morgonen och mellan klockan 15.14 och 17.59 på eftermiddagen. Åt andra hållet, från Södertälje stadshus, går de mellan 06.14 och 08.44 på morgonen och mellan 15.00 och 17.45 på eftermiddagen, också med en turtäthet på en gång i kvarten.

Övriga busshållplatser längs linjen är: Scania centralkontor, Strömskog, Scania tekniskt centrum och Södertälje syd pendeltåg.

Linje tre går direkt från Södertälje syd till Skärholmen var tionde minut mellan 06.20 och 07.50 och från Skärholmen till Södertälje syd mellan 16.30 och 18.25, också var tionde minut.

Bussarna kommer att vara gratis. Parkeringsplatser kommer att finnas i Skärholmen och vid Scania, visar informationsmaterial från Trafikverket. Där kommer det att finnas skyltar och parkeringsvärdar för att hjälpa resenärerna rätt. Mellan Hallunda och Moraberg har ett körfält på E4 i södergående riktning gjorts om till bussfil under rusningstrafik.

Se tidtabeller för de extrainsatta bussarna här!