Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här kan du fylla mellandagarna

Snön och kylan lyser med sin frånvaro. Den som längtar efter klassiska vinteraktiviteter får därför ge sig till tåls. Men som tur är finns det annat att göra under mellandagarna.

LT har kollat upp vad som finns att hitta på i Södertälje och Nykvarns kommuner den 26:e och 27:e december.

Alla snörelaterade aktiviteter ligger ju på is på grund av vädrets makter. Men konstfrusen is finns i alla fall att uppbringa i Södertälje. Anders Siljelöf, verksamhetschef för förening och anläggning på kommunen, berättar att allmänhetens åkning sker på Månskensrinken och Ljungbacken. Det är olika tider för friåkning och puck och klubba.

Utöver det är motionsspåren med utegym i gång som vanligt och spontanidrottsplatserna. För de minsta finns Mullespåret i Tveta som är ett aktivitetsspår för barn i åldern från fem år.

I Nykvarn tipsar samhällsvägledaren Veronica Persson Kangas om Jägarskogen – en slinga på tre kilometer där man kan grilla korv. Ett alternativ är Bommersviks naturstig.

– Den är lite mysig om man absolut vill ut i naturen.

När vädret är så milt som det är kanske fiske lockar. Det kan man göra i Yngern med fiskekort, eller fritt i Mälaren om man använder handredskap. Turridning på till exempel Stall Basta Basjkir är en annan möjlighet under helgen.