Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här bra kan det bli – med en värdig entré på Ljungbackens IP

Annons

Järna Sportklubb har i dag över 1 250 medlemmar fördelade på främst ishockey, fotboll, innebandy, pingis och tennis. Ishockeyn är den snabbast växande delen inom JSK – en stor del i tillväxten är vår fina flickverksamhet som lockar många flickor att spela ishockey.

Anmäl text- och faktafel

Vi inom JSK har under de senaste tio åren gemensamt tillsammans med kommunen och kommunens driftkontor och främst Ideella resurser utvecklat och underhållit den befintliga anläggningen. Exempel på det som byggts med ideella resurser är sju omklädningsrum, två kafeterior – en för ishallen och en vid konstgräsplanen – och en uterink för att möta det växande behovet av ungdomar som vill spela ishockey.

Nu står ishockeyn i Järna på branten att äta upp oss själva inifrån genom att tära på varandras plantider. Det saknas istider så pass att trots att vi startar klockan 16:00 och avslutar 22:30 varje dag så samtränar olika ålderskullar och kön för att få till verksamheten.

I en ledarartikel av Tomas Karlsson kunde man tolka texten som att JSK ej nyttjar båda rinkarna fullt ut, detta om man bara läser ur kommunens bokningsstatistik. Det beror till stor del på att kommunens bokningssystem centralt i många fall legat efter och ej registrerat träningstider vilket i stället fått lösas direkt med arbetande personal. Vidare är det ytterst svårt för driftpersonalen att upprätthålla en duglig plan på uterinken som vädret varit de senaste vintrarna, samt att det inte alltid går att boka då det inte finns tillgängliga omklädningsrum.

Av denna anledning har vi under flera år nött på våra politiker om att vi behöver bygga ut och bygga klart idrottsplatsen. Vi har i detta sammanhang tagit fram förslag på en ny entré med nya samlingslokaler, fyslokaler, förråd, värdig entré samt bättre kontor till klubbkansliet som i dag sitter i mögliga lokaler.

I dag förekommer det att barn och ungdomar ej kan delta i ishockeyn på grund av att de ej hinner ta sig till träningarna.

Vi anser att om vi kan bygga detta tillsammans med en till ishall och fler omklädningsrum skulle vi få ett enormt välkomnande IP med bättre samverkan mellan de olika sporterna och samtidigt kunna erbjuda bättre träningstider som gör att alla kan delta. I dag förekommer det att barn och ungdomar ej kan delta i ishockeyn på grund av att de ej hinner ta sig till träningarna.

Med dessa byggnationer kan vi ha en mer permanent fritidsverksamhet på IP, på det viset främja spontanidrott. Samt att vi på detta sätt kan med idrottens hjälp knyta samman de olika skolorna och nationaliteter i regionen.

Vi som arbetar inom Järna SK ser vilken enorm skillnad det gör att ha alla dessa barn och ungdomar i ett positivt sammanhang och ett aktivt liv. Om vi kan skapa ännu bättre förutsättningar och möta medlemsökningarna med fler omklädningsrum, fler förråd, ännu en ishall och en ny multiplan där vi kan ha konstfrusen is på vintern är vi övertygade om att vi i framtiden kan ta emot alla som vill idrotta och slippa säga nej.

Nedan är några av skisserna på vårt förslag som vi och de flesta politiker kämpar för. Vi känner här ett enormt stöd och engagemang från kommunens politiker och tjänstemän som alla vill skapa samlingsplatser och möjligheter till aktiviteter. Med denna utbyggnad kommer vi kunna möjliggöra spontanidrottande, utveckling av fotboll, parkour, gym med mera. Det är ett enormt lyft och en bra bit på väg till en ny blomstrande idrottsplats som alla vill vara på.

Michael Hermansson

Järna SK ishockey

Mikael Neideman

Järna SK ishockey

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel