Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret i jul

Enligt SMHI ser vi ut att gå en grön jul till mötes. Men för den spelglade som vill får lite julklappsslantar i plånboken finns det pengar att vinna.

Annons

Chansen, eller risken om man så vill, för en vit jul i Stockholm och Södertälje är liten. Åtminstone om man får tro oddsmakarna på spelsajten Unibet. För den som ändå tror på att vädergudarna kommer med snö till julafton finns det pengar att vinna. Om det ligger minst en centimeter snö på backen i Stockholmsområdet under julafton kan man få tillbaka tolv gånger pengarna.

För Helsingborg och Norrköping finns det ännu mer att håva in. Där tror spelföretaget att det är sådan liten möjlighet till snöväder att spelare får tillbaka hela 21 gånger pengarna. Raka motsatsen är det norrut i landet. För dem som i stället vill satsa pengar på att Haparanda får en snöfri julafton ligger oddsen på 15 gånger insatsen.

– De senaste åren har vi haft några snörika jular, exempelvis 2010 då det låg snö i stora delar av landet. Men i år ser chanserna till en vit jul små ut, frånsett de norra delarna av Sverige, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

SMHI:s prognos för julen ser också ut att ge honom rätt. Närmaste dagarna kommer enligt dem att bjuda på plusgrader i Stockholmsområdet.