Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret i jul

Den som hade hoppats på en kall, vit jul blir besviken. Det milda vädret håller i sig hela julhelgen, med plusgrader, regn och en blåsig juldag.

Invånarna i Södertälje och Nykvarn kan fortsätta drömma om en vit jul förgäves. Nitzan Cohen, meterolog hos vädertjänsten Foreca, ger en prognos för julhelgen.

– Det blir ingen snö på julafton, inte så där kallt och mysigt som man vill ha det, säger han.

Under natten till julafton kommer det in en högtrycksrygg som gör vädret torrt, men de milda temperaturerna vi haft den senaste tiden håller i sig. Under förmiddagen till julafton kommer molnigheten att öka.

Under juldagen kan det bli lite regn som kommer passera, och himlen klarnar upp. Däremot kan man räkna med en blåsig juldagseftermiddag och -kväll med friska till hårda vindar. Trots vindarna hålls temperaturerna dock på plussidan.

Annandag jul börjar med klart väder på morgonen, men sedan ökar molnigheten söderifrån och luften blir kallare. Det blir någon enstaka minusgrad, vilket resulterar i det första snöfallet, Det blir däremot inga snögubbar eller turer till pulkabacken, då snön kan komma att övergå till regn redan samma dag. Se därför upp för hala vägar under lördagkvällen och fortsatt under söndagen.