Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir nya satsningen på lokalfotbollen – LT sänder Assyriskas och Syrianskas premiärer: ”Har längtat”

Fotbollen är tillbaka.
På söndag sparkar lagen i det svenska seriesystemet igång säsongen – och med det inleds också LT-sportens nysatsning på livesänd lokalfotboll. Redan i juni kan våra Plus-kunder se både Assyriskas och Syrianskas hemmapremiärer, som spelas utan publik.
– Det känns härligt att vi kan göra det möjligt att se ett antal matcher, säger LT-sportens Andreas Hanson.

Svensk fotbolls längsta försäsong är förbi.

På söndag inleds ligaspelet – och LT-sporten sänder Assyriskas hemmapremiär i division 2 södra Svealand mot Åtvidaberg klockan 16.55. Det blir startskottet inte bara för Assyriskas säsong, där klubben tar förnyad sats mot toppen efter att ha missat division 1-kval med endast ett par mål 2019, utan också för LT-sportens och Bonnier News Locals storsatsning på lokalfotboll.

Direktsänd lokalfotboll.

Säsongen 2020 blir minst sagt speciell i spåren av coronapandemin. De regionala och lokala serierna avgörs i enkelmöten, vilket skruvar upp betydelsen av varje enskild match. För Assyriska och Syrianska finns bara 39 poäng att spela om.

Dessutom avgörs matcherna, tills vidare, utan publik. Men på LT.se kan du som Plus-kund se ett antal matcher från tv-soffan, på din dator eller i mobilen.

– Jag har längtat efter livesport även lokalt och det tror jag många andra också har gjort. Och eftersom publik ännu inte får vara på plats känns det härligt att vi kan göra det möjligt att se ett antal matcher, säger LT sportens reporter Andreas Hanson.

Det är inte bara Assyriskas hemmapremiär som LT visar i juni, även Syrianskas första match för säsongen går att se på LT.se. SFC tar emot Husqvarna i division 2 östra Götaland den 28 juni.

Ytterligare två matcher med både Assyriska och Syrianska är inplanerade i augusti. I september blir derbyt mellan Trosa/Vagnhärad och Assyriska en av höjdpunkterna, innan vi följer slutspurten i oktober.

Ytterligare matcher, också med andra lag och i andra divisioner, kan tillkomma.