Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir festivalvädret i helgen

Klä dig i dina bästa festivalkläder och lämna regnkläderna hemma, helgen bjuder på perfekt väder för den som är sugen på Kringelfestival i stan.

I helgen kan du lämna gummistövlarna hemma. Festivalvädret i stan blir soligt, om vi ska tro på meteorologen.

– Under fredagen är det soligt hela dagen, med undantag för tidig morgon, då det kan komma en liten skur. Men den drar snabbt undan, som tur är. Det är varm luft som ligger över stan, 23 -25 grader och varma, sydliga vindar, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

Även lördagen bjuder på fint festivalväder, utan regn.

– Vädret fortsätter att vara fint under lördagen. Det kommer att vara klart och soligt på förmiddagen. På eftermiddagen kan det blåsa in lite stackmoln som ger växlande molnighet, men under kvällen drar molnen bort helt och hållet. Temperaturen kommer att ligga på 20 -22 grader under lördagen, med måttlig till frisk vind från väster, säger Kristoffer Molarin.

Även söndagen ser ut att få utmärkt festivalväder, med sol och stackmoln under dagen med växlande molnighet. På söndagen blir temperaturerna lite lägre, 18- 20 grader med svag vind.

– Man behöver inte klä sig i regnkläder, det verkar bli perfekt väder för att gå på festival, säger Kristoffer Molarin.