Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir det med helgens vinteraktiviter

Den som gillar längdskidåkning och utomhusis blir besviken i helgen. Satsa i stället på nedförsåkning, fotboll eller en springtur.

I veckan har regnet och blåsten invaderat Södertäljes gator och fått snön att smälta bort. När snön försvinner, försvinner också många vinteraktiviteter.

– Regn är vår värsta fiende. Vi har varit ute och skrapat och fyllt på snö där det tagit extra, säger Mattias Gälsing som sitter i styrgruppen för Ragnhildsborgsbacken.

Snön räcker till att hålla halva backen öppen i helgen och öppettiderna kommer att vara som vanligt. Även skidskolan som är planerad blir av och blir lite av en avslutning.

– Vi har öppet, helgen är räddad, säger Mattias Gälsing.

Vädret i helgen ser ut att bli strålande sol med temperaturer runt nollan, men snön verkar lysa med sin frånvaro. Även de flesta av kommunens utomhusisplaner har smält bort, men ger i stället plats för fotboll.

– Men på lördag har vi däremot invigning av den nya ytan på Ljungbackens IP i Järna, säger Anders Bengs, driftchef för Södertäljes södra kommundelar.

Även längdskidspåret i Tveta ekar tomt på snö och isen har smält i kanterna på sjön.

– Man kan ju ut sig på språngmarsch i spåret i stället, eller träna på vårt fina utegym, säger Anette Koskinen, kanslist på SNO.