Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir det med helgens vinteraktiviter

Den som gillar längdskidåkning och utomhusis blir besviken i helgen. Satsa i stället på nedförsåkning, fotboll eller en springtur.

Annons

I veckan har regnet och blåsten invaderat Södertäljes gator och fått snön att smälta bort. När snön försvinner, försvinner också många vinteraktiviteter.

– Regn är vår värsta fiende. Vi har varit ute och skrapat och fyllt på snö där det tagit extra, säger Mattias Gälsing som sitter i styrgruppen för Ragnhildsborgsbacken.

Snön räcker till att hålla halva backen öppen i helgen och öppettiderna kommer att vara som vanligt. Även skidskolan som är planerad blir av och blir lite av en avslutning.

– Vi har öppet, helgen är räddad, säger Mattias Gälsing.

Vädret i helgen ser ut att bli strålande sol med temperaturer runt nollan, men snön verkar lysa med sin frånvaro. Även de flesta av kommunens utomhusisplaner har smält bort, men ger i stället plats för fotboll.

– Men på lördag har vi däremot invigning av den nya ytan på Ljungbackens IP i Järna, säger Anders Bengs, driftchef för Södertäljes södra kommundelar.

Även längdskidspåret i Tveta ekar tomt på snö och isen har smält i kanterna på sjön.

– Man kan ju ut sig på språngmarsch i spåret i stället, eller träna på vårt fina utegym, säger Anette Koskinen, kanslist på SNO.