Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S utgör ett hot mot demokratin!

Den socialistiska majoriteten i Södertälje kommun följer inte de demokratiska spelregler som är grunden för en demokrati. En av dessa är att ledamöter i nämnder och styrelser ska ges möjlighet att ta del av ärendena för inläsning och diskussion i partigruppen.

Det har på kommunstyrelsen i Södertälje kommun blivit mer regel än undantag att ärenden läggs på bordet vid sittande möte, vilket innebär att vi ska ta ställning till förslag vi ej har haft möjlighet att diskutera.

Den styrande majoriteten som består av socialdemokrater, miljöpartister samt vänsterpartister har under denna mandatperiod tillsatt en demokratiberedning eftersom de säger sig vilja värna och stärka demokratin i kommunen. Detta ifrågasätter jag starkt när man hanterar politiken på detta respektlösa sätt.

Får vi moderater väljarnas förtroende i valet den 9 september 2018 att styra Södertälje kommun kommer vi att respektera den demokratiska ordningen att ledamöter ska ges rimlig tid att ta del av handlingar för förankring och diskussion.

Anne-Marie Larsson (M)

ledamot kommunstyrelsen 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare